info

[2021-04-12]


Polarplantan förflyttas söderut och tackar för tiden i Umeå! 20 år av fina minnen som växtforskare, företagare, anställd hos lika och olika, som människa med alla fel. Tack för denna säsong av livet!


Jag har tyvärr ej möjlighet för uppdrag under 2021 i Umeå.


Må glädjen lyser er, och vem vet: vi ses kanske igen... en dag, i Australien eller på ICA.


---


[2020-07-12]


Jag har slutad jobba som anställd hos Ekmans för säsongen.


---


[2020-03-25] Världen 2020 är ej som före och vill du satsa på din trädgård under året ännu mer: hör av dig om du vill ha hjälp med planering och genomgång. Jag finns även 2020 hos Ekmans Handelsträdgård i Umeå hela säsongen! Sväng gärna förbi eller hör av dig via epost för avstämning av tid. NYTT: kommer du i sällskåp av din Bernersennenhund så står jag personligen för 10% inköpsrabatt om jag få klappa den ...


---


[2019-12-01] (Sam)arbetet med/hos Ekmans under 2019 har varit mycket framgångsrik i alla avseenden och jag tackar för alla upskattningar som vi/jag har fått av er under året. Vi har under hösten 2019 byggd ännu större och skapat förutsättningar för att ytterligare öka sortimentet inom perenner, buskar och träd. Frukt och bär (buskar, träd, hallon, jordgubbar, m.m.) kommer flyttas till ett eget nytt område vid sommarplantorna, vi skapar ett extra areal för skuggväxter (perenner, buskar, rhododendron, m.m.) och ett nytt entré kommer finnas direkt från parkeringen. Ja, det händer grejer hos Ekmans :-)


Under vintern jobbar jag med beställningar inför säsongen, så hör gärna av dig om du underar om en viss sort eller har behov av större mängder eller större storlekar. Dessa bör vi beställa i god tid för att få rätt kvalité från rätt leverantör...


Annars så ses vi fr.o.m. april 2020 hos Ekmans, trevlig vinter!


---


[2019-05-25] Snart är det Midsommar igen! En varm dag med solsken och hummelsurr eller med iskall ösregen (med inslag av snö)... Vad tror du? Gissa rätt (eller närmast) temperatur kl 12:00 hos mig på midsommarafton fredag 21/6 och vinn en 2-timmers trädgårdsrådgivning (värde 1250,- | endast inom Umeå tätort)! Gå in på Instagram och gör din prognos på #iskallmidsommar2019


---


[2019-04-23] Jag finns på mässan Nolia Trädgård (26-28/4) i montern 263 av Larz Danielsson (Spezialplant) för dig som har funderingar um häckplantering nu på våren. Vill du har mer information/inspiration så håller jag även en öppen informationskväll om häckplantering>> Ekmans Handelsträdgård  måndag 29/4 kl 18-19. Varmt välkomna! För beställning av häckplantor genom Ekmans senast 1/5 för leverans v18/19 lämnas 15 % rabatt!


---


[2019-03-30] Nu är det snart dags för planering av >> plantering av häck  under våren 2019! Vill du har hjälp så kan du träffa mig på torget i Umeå hos >> Ekmans Handelsträdgård lördag 6/4 och 13/4 och under mässan NOLIA trädgård (26-28/4) i montern av Larz Danielsson. Eller så maila du till >> e-post . För beställning av häckplantor genom Ekmans senast 1/5 för leverans v18/19 lämnas 15 % rabatt!


---


[2018-10-25] Under hösten 2018 har jag börjat samarbeta med

>> Ekmans Handelsträdgård i Umeå. Ulrika, Stefan och Henrik kommer under 2019 fortsätta att kraftigt utöka sitt sortiment både inom perenner som buskar och träd. För detta så har byggandet av ett helt nytt försäljningsområde börjat redan nu under hösten.


Ekmans handelsträdgård har funnits sen 1907 men har fått ett mer centralt läge med det nya köpcentret Avion direkt brevid. Ni som känner till handelsträgården vet att där finns det ett genuint interesse för växter samt den kunskåp som krävs för att erbjuda dig plantor av kvalité och livskraft. En misskött växt inhandlad till synes billigt på ett ställe där allt detta saknas ger ingen glädje i längden ...   


Utifrån min bakgrund som f.d. ägare av Smultronstället Trädgårdsbutik vill jag gärna bidra i deras framtida utveckling fr.o.m. säsongen 2019, både som samarbetspartner inom mit eget företag polarplant.se men även som anställd under högsäsongen. Planeringen för utökad sortiment har vi redan börjat med nu under hösten.


Inom detta samarbete kommer samtliga mina växtbeställningar göras genom Ekmans som använder sig mestadels av samma plantskolor som leverantör som jag har haft under min tid med Smultronstället. För häckplantor är det samma leverantör. Mina rådgivningar med fokus på  >> anläggning av häck fortsätter jag med inom polarplant.se och jag kommer även tipsa om växter och annat på mitt Instagram  >> @polarplant.se , följ mig gärna redan nu :-)


Jag hoppas att vi ses hos Ekmans i 2019! Har du funderingar om växtbeställingar/trädgårdsplaneringar innanför säsongen så tveka ej att höra av dig redan under vintern via >> e-post .


----


[2018-03-31] Jag finns på mässan >> Nolia Trädgård i Umeå 20-22 april 2018 med en liten monter (206), mitt emot Vintage Plantations (monter 240).


Montern bokades med kort varsel främst med anledning att vi har nu efter 11 år såld Smultronstället Trädgårdsbutik. Jag vill gärna träffa dig som har varit tidigare kund hos oss för att säger hej då, dela på gamla minnen och besvara alla frågor om "vad ska händer nu".


Mitt huvudinteresse har alltid varit växter som jag vill fortsätter jobba med inom olika projekt som du kan följa på Instagram genom  >> @polarplant.se . Allt är rätt nytt och ej färdigt tänkt. Jag kommer erbjuda rådgivningstjänster angående anläggning, växtval, placering, markberedning, skötsel, växtinköp, leverans, rådgivning vid plantering och efterföljning. Inom Umeå trakterna.


Detta kommer ske med fokus på  >> anläggning av häck där jag kommer kunna erbjuda förmånliga rådgivningspaket där jag även kan leverera växter från mina bästa leverantörer från tiden med Smultronstället. Läs mer om mina tjänster och samarbetspartner >> här .


Mina medutställare i monter 206 är:


Blomsterlandet/Strömpilen

Jag har tackad ja till en deltidsanställning för säsongen 2018 för att hjälpa deras trädgårdsmästare Sonja med allt som gynnar dig som leta efter rätt växt för just dig och för din trädgård. I montern kan du hämta säsongens katalog och en kupong ("Jordkompisar"-kupongen) som du kan lösa in i en rad Blomsterlandet-butiker i norra Sverige.


Hasselfors Garden

På mässan visar jag up Hasselfors nya "Jordkompisar", konsumentförpackade tillskottsämnen som är användbart i olika delar av dina odlingar: "Maskgödsel", "Lera", "Pimpsten", "Biokol" och "Odlingssand". >>Läs mer här . Känn på dessa i montern, ställ frågor och hämta en kupong som du kan lösa in i olika Blomsterlandet-butiker i norra Sverige om du vill prova själv!


Växande Design | Ulrika Forsberg

För större ritningar kommer jag fortsätta samarbetet från Smultronstället-tiden med trädgårdsdesignern Ulrika Forsberg från Umeå. Hon har varit verksam i Umeå/Västerbotten länge och har den lokala kunskapen om vilka växter som funkar bäst i olika lägen där du bor. Hon kan även hjälpa dig med vatten/damm i trädgården. I montern finns infomaterial om hennes företag "Växande Design" eller så kan du >>läsa mer här .


Så vill du veta mer, besök mig gärna i montern 206 och visar upp att du i din fina mobil följa mig på  >> @polarplant.se så får du även en present som bidrar till odlingsglädje hemma hos dig! För det er vad det (borde) handla om ...


Vill du ej vänta kan du redan nu kontakta mig via >> e-post .